Over Mij

Mijn naam is Edith Hoffman. Ik ben een kunst fotograaf. Vijfentwintig jaar geleden begon ik met schilderen en ben een aantal jaren geleden overgestapt naar de fotografie.

Waarom fotografie?

Je hebt snel een beeld dat je inspiratie onmiddellijk prikkelt. Toch wilde ik het schilderen niet zomaar opgeven. Ik behield daarom een stille wens om deze twee passies te combineren voor een eigen beeld in een persoonlijke stijl.

Als ik aan een project begin, heb ik niet altijd een uitgewerkt idee of plan wat precies aangeeft wat ik ga doen. Ik geef me totaal over aan de situatie en wacht op dat ene moment wat mij inspireert. Meestal volg ik hierbij mijn intuïtie.

Mijn hoofdonderwerp zijn mensen. Deze bijzondere interactie in de samenwerking vind ik erg belangrijk. Sommige mensen met wie ik heb gewerkt, zijn zelfs vrienden geworden. Doordat ik op deze manier werk, krijg ik heel veel energie en ontvang heel veel inspiratie. Omdat ik deze bijzondere relatie tussen het model en mezelf koester, verloopt het werk vrijwel moeiteloos met een gevoel van vrijheid.
Voor mij is iedereen mooi en uniek en dat promoot ik actief in mijn werk.
Als tegenhanger hou ik mij ook graag bezig met het creatieve proces in bijvoorbeeld het opzetten van een stilleven.

Ik ben heel benieuwd wat de toekomst nog aan projecten met mooie ervaringen zal opleveren.

Ansel Adams: “You don’t take a photograph, you make it”.